Начин на приготвяне
Нарязваме зелето, слагаме в тенджерка, посоляваме и добре намачкваме да поомекне. Наливаме олио (1 к.ч.) и топла вода (2 к.ч.).
Включваме котлона. Прибавяме почистени, измити и белени моркови, настъргани едро. Разбъркваме и оставяме да се задушават.
Когато зелето и морковите останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус, червен пушен пипер (1 ч.л.) и слагаме картофите. Прибавяме и наситнени магданоз и целина и наливаме топла вода (1 ч.ч.).
Като се сварят и картофите, сипваме настърганите домати (1/2 ч.ч.) и наливаме още топла вода (1/2 ч.ч.).
Варим зелето с картофи до готовност, да остане почти на мазнина, (по преценка може да доливаме вода).
Вкусно е както топло, така и охладено.