Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно зеле с домати и печени чушки

Постно зеле с домати и печени чушки

Постно зеле с домати и печени чушки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 и 1/2 кг.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • люти чушки - 8 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето, измиваме го и го нарязваме на дребно.

Слагаме го в дълбок съд.

Измиваме и нарязваме доматите на парчета.

Слагаме зелето на огъня. Наливаме му олиото, слагаме доматите и го оставяме на тих огън да се вари. Разбъркваме периодично.

Когато зелето е почти готово, го овкусяваме с червен пипер и сол на вкус.

Измиваме и изпичаме чушките. Обелваме ги.

Овкусяваме ги със сол, зехтин и лимонов сок.

Поднасяме зелето с гарнитура от печени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
обичам го с месце, така посничко не ми харесва много, много
30.04.2016 23:41
2
1
Покажи всички подкоментари