Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно зеле с картофи, моркови и домати

Постно зеле с картофи, моркови и домати

Постно зеле с картофи, моркови и домати
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Предизвикателството да приготвим вкусно постно зеле е прието и изпълнено, как се справихме според вас"

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г бяло почистено
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - 3 бр
  • домати - 1/2 ч.ч. настъргани
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • целина - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето, слагаме в тенджерка, посоляваме и добре намачкваме да поомекне. Наливаме олио (1 к.ч.) и топла вода (2 к.ч.).

Включваме котлона. Прибавяме почистени, измити и белени моркови, настъргани едро. Разбъркваме и оставяме да се задушават.

Когато зелето и морковите останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус, червен пушен пипер (1 ч.л.) и слагаме картофите. Прибавяме и наситнени магданоз и целина и наливаме топла вода (1 ч.ч.).

Като се сварят и картофите, сипваме настърганите домати (1/2 ч.ч.) и наливаме още топла вода (1/2 ч.ч.).

Варим зелето с картофи до готовност, да остане почти на мазнина, (по преценка може да доливаме вода).

Вкусно е както топло, така и охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: