Питка на кифлички, месена в хлебопекарна

21/11/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор360363641
"Хлебопекарната - пръв помощник на практичната домакиня, която обича да изненадва семейството си с топли питки "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 300 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • мая - 15 г жива
  • краве масло - 30 - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъкът се разделя от жълтъка. Жълтъкът се покрива с малко олио и се прибира в хладилника. Белтъкът се поставя в мерителната чашка и се допълва до 320 мл с топла вода.

Поставя се в кошничката на хлебопекарната. Поставят се олио, сол, захар. Най-отгоре се изсипва брашното и се натрошава маята. Пуска се функция тесто.

Когато е готово тестото, се разточва в кръг и се нарязва на триъгълници като торта. Всеки триъгълник се намазва с малко разтопено краве масло. Навиват се като кифлички и се поставят в тава.

Оставят се на топло за 30 минути да втасат и се намазват с разбития жълтък. Питката се пече за 30-40 минути на 220 градуса или до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар