Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Зеленчуци на пара с кашкавал

Зеленчуци на пара с кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Зеленчуци на пара с кашкавал
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5
"Разбира се, без кашкавал ще бъде супер здравословно, но с кашкавал е супер вкусно - труден избор"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • броколи - 1 малка глава
  • моркови - 4 бр.
  • сол
  • масло - 80 г краве
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Морковите нарежете на колелца. Главите броколи и карфиол разделете на розички.

Кашкавала настържете на ренде. Всички зеленчуци сварете на пара. Още докато са горещи зеленчуците, добавете маслото, нарязано на парчета.

Много бързо то ще се разтопи, добавете сол на вкус и разбъркайте. Разпределете зеленчуците в чиния за поднасяне и посипете обилно с настъргания кашкавал, който веднага ще започне да се разтапя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: