Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Пълнозърнест шоко сладкиш с моркови и кестени

Пълнозърнест шоко сладкиш с моркови и кестени

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пълнозърнест шоко сладкиш с моркови и кестени
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 90 г пшенично
  • ръжено брашно - 90 г пълнозърнесто с ленено семе
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • пюре - 190 г готово /сварени и пасирани от моркови и кестени/
  • олио - 6 с.л.
  • прясно мляко - 360 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • ванилия - 1 бр, есенция
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • ОЩЕ
  • черен шоколад - 1 бр,
  • олио - 1 - 2 с.л. или прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и оцетът се разбъркват. В купа се смесват брашната, какаото, содата и бакпулверът.

В друга купа се слагат захарта, олиото, ванилията, приготвено пюре от сварени моркови и кестени в съотношение по избор. Най-добре е да се сварят на пара, след което се пасират с малко вода.

Прибавя се млякото и накрая брашнената смес.

Разбърква се добре и се сипва в тава с диаметър 24 см с хартия за печене.

Пече се в загрята фурна на 170 градуса около 25-30 минути.

Пробване с дървено шишче е измамно. Този сладкиш с кестени е по сочен и лепкав - не е като обикновен кекс. Ще познаете че е готов, като видите, че е леко пукнат в средата и на пипане леко пружинира.

След това шоколадовият сладкиш се охлажда и се залива с разтопен шоколад и олио /мляко/.

Може да се направи с всякакво плодово или пък зеленчуково пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: