Начин на приготвяне
Млякото и оцетът се разбъркват. В купа се смесват брашната, какаото, содата и бакпулверът.
В друга купа се слагат захарта, олиото, ванилията, приготвено пюре от сварени моркови и кестени в съотношение по избор. Най-добре е да се сварят на пара, след което се пасират с малко вода.
Прибавя се млякото и накрая брашнената смес.
Разбърква се добре и се сипва в тава с диаметър 24 см с хартия за печене.
Пече се в загрята фурна на 170 градуса около 25-30 минути.
Пробване с дървено шишче е измамно. Този сладкиш с кестени е по сочен и лепкав - не е като обикновен кекс. Ще познаете че е готов, като видите, че е леко пукнат в средата и на пипане леко пружинира.
След това шоколадовият сладкиш се охлажда и се залива с разтопен шоколад и олио /мляко/.
Може да се направи с всякакво плодово или пък зеленчуково пюре.