Начин на приготвяне
Каймата се омесва с всички подправки, нарязания на ситно лук, единия картоф, нарязан на ситно, ориза.
Чушките се почистват и се пълнят с каймата. По желание отворът на чушките се топва в брашно. Нареждат се в йенска тавичка, като между тях се слага другият картоф, нарязан на дебели филийки. Налива се водата, трябва да покрие добре.
Ако има нужда, се налива още, посолява се на вкус. Полива се олио и се слага в студена фурна. Включва се на около 220 градуса за около 1 час.
След това се прави сосът, бульонът от печените чушки се сипва в кана и се оставя на страна.
В купа се разбиват яйцето, киселото мляко и брашното с щипката сол.
Прехвърля се в тенджера с незалепващо покритие и се слага на котлона.
Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица и се добавя от бульона на чушките.
Прибавя се куркума и черен пипер. Оставя се 1-2 минути на котлона, след това се заливат пълнените чушки.
Поръсва се с нарязан магданоз.