Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пикантни чушки с кайма, картофи и сос в йена

Пикантни чушки с кайма, картофи и сос в йена

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пикантни чушки с кайма, картофи и сос в йена
Снимка: Яница Николова
1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Тооолкова е вкусно, че не разбираме защо седите пред компютъра, а не тичате направо към кухнята"

Необходими Продукти

  • чушки - около 10 - 12 бр. червени
  • кайма - около 250 г смес
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • лук - 1 гл.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
  • чубрица - 1/3 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
  • вода - около 2 ч.ч, топла
  • олио - за поливане
  • сос
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л. пресен
  • куркума - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с всички подправки, нарязания на ситно лук, единия картоф, нарязан на ситно, ориза.

Чушките се почистват и се пълнят с каймата. По желание отворът на чушките се топва в брашно. Нареждат се в йенска тавичка, като между тях се слага другият картоф, нарязан на дебели филийки. Налива се водата, трябва да покрие добре.

Ако има нужда, се налива още, посолява се на вкус. Полива се олио и се слага в студена фурна. Включва се на около 220 градуса за около 1 час.

След това се прави сосът, бульонът от печените чушки се сипва в кана и се оставя на страна.

В купа се разбиват яйцето, киселото мляко и брашното с щипката сол.

Прехвърля се в тенджера с незалепващо покритие и се слага на котлона.

Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица и се добавя от бульона на чушките.

Прибавя се куркума и черен пипер. Оставя се 1-2 минути на котлона, след това се заливат пълнените чушки.

Поръсва се с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: