gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Дърпана баница по Тодоровски

Дърпана баница по Тодоровски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5053k9122k5
Дърпана баница по Тодоровски
Снимка: Яница Николова
1 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Да видим сега можете ли и вие като майсторите да приготвите Дърпана баница по Тодоровски"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • брашно - около 1 кг
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с.л
  • вода - за замесване, хладка
  • ПЛЪНКА
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - около 300 г
  • ОЩЕ
  • олио - за намасляване и поръсване /или св. мас или 50:50/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва средно меко тесто, което се оставя да се отпусне около 1 час. След това се разделя на топки колкото юмрук и се намазват с олио, отново се оставят около 30-40 минути или повече. Колкото повече време стои в мазнината, толкова повече се отпуска тестото, така че при дърпане да не се къса.

След това се дърпа на маса с покривка на тънък прозрачен лист. Дебелите краища тесто се отстраняват, правят се на топки за следваща баница.

Поръсва се с олио и плънка от натрошеното сирене и разбитите яйца, навсякъде.

С помощта на покривката се навива, след това се нарежда в намаслена тавичка, като се започва от края.

Полива се с още малко олио и се слага в загрята фурна на около 220-240 градуса.

Дърпаната баница се пече до златист цвят.

След изпичането се слага дъска и се изцежда излишната мазнина от печенето.

По желание се покрива с кърпа за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: