Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Дърпана баница по Тодоровски

Дърпана баница по Тодоровски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Да видим сега можете ли и вие като майсторите да приготвите Дърпана баница по Тодоровски"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • брашно - около 1 кг
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с.л
  • вода - за замесване, хладка
  • ПЛЪНКА
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - около 300 г
  • ОЩЕ
  • олио - за намасляване и поръсване /или св. мас или 50:50/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва средно меко тесто, което се оставя да се отпусне около 1 час. След това се разделя на топки колкото юмрук и се намазват с олио, отново се оставят около 30-40 минути или повече. Колкото повече време стои в мазнината, толкова повече се отпуска тестото, така че при дърпане да не се къса.

След това се дърпа на маса с покривка на тънък прозрачен лист. Дебелите краища тесто се отстраняват, правят се на топки за следваща баница.

Поръсва се с олио и плънка от натрошеното сирене и разбитите яйца, навсякъде.

С помощта на покривката се навива, след това се нарежда в намаслена тавичка, като се започва от края.

Полива се с още малко олио и се слага в загрята фурна на около 220-240 градуса.

Дърпаната баница се пече до златист цвят.

След изпичането се слага дъска и се изцежда излишната мазнина от печенето.

По желание се покрива с кърпа за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Андреева
Красимира Андреева
Много сполучлива рецепта. Браво!
22.02.2020 22:43