Начин на приготвяне
От изброените продукти се замесва средно меко тесто, което се оставя да се отпусне около 1 час. След това се разделя на топки колкото юмрук и се намазват с олио, отново се оставят около 30-40 минути или повече. Колкото повече време стои в мазнината, толкова повече се отпуска тестото, така че при дърпане да не се къса.
След това се дърпа на маса с покривка на тънък прозрачен лист. Дебелите краища тесто се отстраняват, правят се на топки за следваща баница.
Поръсва се с олио и плънка от натрошеното сирене и разбитите яйца, навсякъде.
С помощта на покривката се навива, след това се нарежда в намаслена тавичка, като се започва от края.
Полива се с още малко олио и се слага в загрята фурна на около 220-240 градуса.
Дърпаната баница се пече до златист цвят.
След изпичането се слага дъска и се изцежда излишната мазнина от печенето.
По желание се покрива с кърпа за да омекне.
Коментари