Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и рендосва на едро ренде. Крушите се обелват и нарязват на парченца.
В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта и ванилията. Добавят се олио и прясно мляко, настъргана тиква и се разбърква.
Накрая се пресява брашното с бакпулвера и отново се разбърква на кексова гъста смес. Отделя се половината смес, добавя се какаото.
В тавичка с 24 см диаметър върху хартия сипваме половината бяла смес от тестото за кекс.
С лъжица разпределям от сместа с какаото, отгоре се набождат парченца круши. Заливаме с останалата бяла смес, парчета круши и от сместа с какао се оформя като решетка. С върха на ножа се минава на зиг-заг да се получи шарка.
Печем плодовия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. Проба с клечка да излезе суха.
Изважда се да се охлади върху решетка и поръсваме с пудра захар.
Вкусно сладкишче за всеки ден.
Декора от ежко с бодлите е за есенно настроение. Гответе и се забавлявайте!