Начин на приготвяне
Първо се приготвя тиквата: обелете я и я настържете на ръка или в кухненски робот.
Сложете олиото в тенджера и поставете вътре тиквата, захарта, ванилията и лимоновата кора.
Сместа се оставя на тих огън, докато цялата вода изври.
За корите: смесете всички продукти до получаването на тесто, което е хомогенно и може да се меси. Оставете го да почине пет минути.
Разделете тестото на две, разточете първата част на лист и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. След това разпределете отгоре тиквата и покрийте с кора от второто тесто.
На мен от втората кора ми остана тесто и нашарих с ленти отгоре.
Печете сладкиша с тиква около 40 минути в предварително зарята фурна.
След като се изпече сладкиша с тиква, оставете да изстине напълно и поръсете с пудра захар.