Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с круша, тиква и какао

Сладкиш с круша, тиква и какао

Сладкиш с круша, тиква и какао
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Добре, ще ви отрежем още едно парче, но да е за последно, че и другите искат да го опитат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • круши - 3 бр малки
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л. равни
  • бакпулвер - 1 пакет
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 2 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и рендосва на едро ренде. Крушите се обелват и нарязват на парченца. В купа се разбива с телена бъркалка яйцата със захарта и ванилията.

Добавя се олио и прясно мляко, настъргана тиква и се разбърква. Накрая се пресява брашното с бакпулвера и отново се разбърква на кексова гъста смес.

Отделя се половината смес, добавя се какаото. В тавичка 24 см диаметъра, върху хартия сипваме половината бяла смес от тестото.

С лъжица разпределям от сместа с какаото, отгоре се набождат парченца круши. Заливаме с останалата бяла смес, парчета круши и от сместа с какао се оформя като решетка. С върха на ножа се минава на зиг заг да се получи шарка.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. Проба с клечка да излезе суха.

Изважда се да се охлади върху решетка и поръсваме с пудра захар. Вкусно сладкишче за всеки ден. Декора от ежко с бодлите е за настроение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: