Начин на приготвяне
В купата на миксера чукнете яйцата, добавете захарта и разбивайте на средна степен, докато яйцата побелеят.
Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте и изсипете и останалото брашно. Докато се разбиват яйцата на по-леки обороти, добавете постепенно млякото и олиото. След това добавете брашното на части и разбивайте, докато всичко се смеси добре.
Намаслете тавичката, в която ще печете кекса хубаво и изсипете сместа. Заделете малко от нея и добавете какаото.
Разбъркайте и изсипете по средата на тавата, след което с помощта на шишче или клечка направете шарки.
Печете мраморния кекс в загрята на 160 градуса фурна за около 40 мин.
Готовия пухкав кекс оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.