Пухкав мраморен кекс

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
83
333
286
156
2
22/11/2018
"Всяка домакиня си има най-любим вариант за мраморен кекс, а ние от сърце ви препоръчваме този "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 497
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера чукнете яйцата, добавете захарта и разбивайте на средна степен, докато яйцата побелеят.

Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте и изсипете и останалото брашно. Докато се разбиват яйцата на по-леки обороти, добавете постепенно млякото и олиото. След това добавете брашното на части и разбивайте, докато всичко се смеси добре.

Намаслете тавичката, в която ще печете кекса хубаво и изсипете сместа. Заделете малко от нея и добавете какаото.

Разбъркайте и изсипете по средата на тавата, след което с помощта на шишче или клечка направете шарки.

Печете мраморния кекс в загрята на 160 градуса фурна за около 40 мин.

Готовия пухкав кекс оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар