Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Славянски гювеч с пилешки крилца

Славянски гювеч с пилешки крилца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Славянски гювеч с пилешки крилца
Снимка: Яница Николова
1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вкусната класика - обичаният от малки и големи Славянски гювеч с добавка от сочни пилешки крилца"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пилешки крилца - 1 тарелка
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава, малка
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 - 2 бр., настъргани
  • чушки - 3 бр., червени, пресни или сушени
  • олио
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 ч.л.
  • чубрица - сушена
  • маслини - 3 - 4 бр., нарязани
  • магданоз - за поръсване
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на парченца и се пържат в малко олио. После се прибавят нарязаните чушки, сол на вкус, измития и отцеден ориз, настърганите домати, червеният пипер и доматено пюре.

Готви се 1-2 минути и се налива малко вода. Оставя се още 2-3 минути и се прехвърля в гювеч или тава.

Отгоре се нареждат пилешките крилца. Поръсва се с черен пипер и чубрица. Налива се вода да покрие.

Славянският гювеч се пече на около 200 градуса до готовност на ориза.

После се поръсва с нарязан магданоз и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: