Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Добруджанки с обикновено брашно и сирене

Добруджанки с обикновено брашно и сирене

Добруджанки с обикновено брашно и сирене
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Вие по вашия край как им викате на добруджанките или ... не ги викате, те сами си идват"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр. / цели/
  • брашно - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в съд и към него добавете содата за хляб. Разбъркайте, докато содата шупне. След това добавете яйцата и разбийте.

Следват настърганият кашкавал, сиренето, олиото и брашното. Разбъркайте с ръце, докато получите лепкаво тесто.

С мазни ръце оформете сиренките с големината на кюфте и ги подредете в намазнена тавичка на разстояние едно от друго.

Готовите добруджанки намажете с жълтък и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: