Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Рошави мъфини със сирене Добруджанки

Рошави мъфини със сирене Добруджанки

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Рошави мъфини със сирене Добруджанки
Снимка: Валерия
1 / 12
07/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Тези рошави солени мъфини, наричани още Добруджанки, са традиционна закуска у нас от десетки години"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч. или разтопено краве масло
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбърква млякото със содата. След това се добавят останалите продукти без сиренето и се разбърква.

Накрая се натрошава сиренето и се обърква с лъжица. Става гъста и лепкава смес.

Ползвам силиконови форми, които предварително намазах с малко масло.

С лъжица се гребва от сместа и пълнят формите, като отгоре се оставя малко място.

Пекох солените мъфини в еър фрайъра на програма bake - 165 °C. Пекат се така 10 минути.

После се изваждат от формите, обръщат и доопичат за още 5 минути.

Може да си ги изпечете и във фурната на 180 °C.

Ако нямате формички, оформете Добруджанките с лъжица на купчинки върху хартия за печене.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александрина Константинов
Александрина Константинов
За втори път приготвям по тази рецепта и отново изчезнаха за минути :) Благодаря!
01.02.2024 14:02