Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Маринован бекон с домати на фурна

Маринован бекон с домати на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Маринован бекон с домати на фурна1 / 2
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински бекон - около 500 г
  • олио
  • домати - 4 - 5 бр. пресни
  • соев сос - 1 - 2 ч.л.
  • вода - 50 мл
  • Марината
  • червено вино - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • лимони - 1 - 2 резена
  • черен пипер - 1/4 ч.л
  • червен пипер - 1/4 ч.л
  • джинджифил - 1 - 2 щипки
  • куркума - 1 - 2 щипки
  • горчица - 1 с.л.
  • домати - 1 бр. нарязан или настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се маринова с всички съставки от предната вечер. На другия ден се слага в йенски съд.

Доматите се нарязват на парченца и нареждат между бекона. Полива се със соевия сос, олиото и водата.

Пече се на 200-220 градуса до златисто-кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: