Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Маринован свински бут на фурна

Маринован свински бут на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Маринован свински бут на фурна1 / 2
14/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8
"Това крехко бутче сме го мариновали със шери и сега се топи в устата и радва душата !"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бут /около 2 кг/
  • за маринатата
  • сос - 3 с.л. Уорчестър
  • шери - 1 к.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бульон - 1 кубче телешки
  • за намазване
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се измива добре и се подсушава. Правят се разрези по повърхността му и се поставя в голяма купа. Полива се с марината от сос Уорчестър, Шери, лимонов сок, натрошен бульон.

Отърква се с подправките и се прибира в хладилника за 6 часа. След това се изважда от маринатата, овива се във фолио и се поставя в тава. Пече на 200 градуса около 90 минути.

После фолиото се маха и месото се маже със смес от мед и зехтин. Допича се на 180 градуса още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: