Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бързонабухващо тесто

Пица с бързонабухващо тесто

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пица с бързонабухващо тесто
Снимка: Антония
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тесто
  • брашно - 315 г
  • мая - 5 - 6 г прясна
  • захар - 2 големи щипки
  • прясно мляко - 180 - 185 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • ГАРНИРАНЕ
  • бекон - около 100 - 150 г слайс
  • мариновани гъби - 4 - 5 бр.
  • маслини - 3 - 4 бр. без костилки
  • кашкавал - 200 г
  • доматено пюре - около 4 - 5 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • ЧЕСНОВ СОС
  • чесън - 1 скилидка, настъргана
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л. с връх
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото млякото се затопля до приятно топло. Прибавя се захарта, маята, солта, олиото.

Постепенно се добавя брашното и се замесва меко и нелепнещо тесто.

Поставя се в съд, намазан с олио, и се оставя във фурната на 30 градуса да втаса за около 25-30 минути.

После бързобухващото тесто се разделя на 2 части /за две малки пици/ и се разстилат в намазнени тавички. Гарнира се, като се намазват с доматено пюре, разредено с 1-2 с.л. вода, настърган кашкавал, слага се бекон, нарязани стерилизирани гъби на тънко, кашкавал, маслини, чубрица и черен пипер.

Полива се с чаена лъжичка олио на всяка пица. Пече в загрята фурна на 240 градуса за 15-20 минути.

За соса всичко се разбърква и се слага сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: