Начин на приготвяне
За тестото млякото се затопля до приятно топло. Прибавя се захарта, маята, солта, олиото.
Постепенно се добавя брашното и се замесва меко и нелепнещо тесто.
Поставя се в съд, намазан с олио, и се оставя във фурната на 30 градуса да втаса за около 25-30 минути.
После бързобухващото тесто се разделя на 2 части /за две малки пици/ и се разстилат в намазнени тавички. Гарнира се, като се намазват с доматено пюре, разредено с 1-2 с.л. вода, настърган кашкавал, слага се бекон, нарязани стерилизирани гъби на тънко, кашкавал, маслини, чубрица и черен пипер.
Полива се с чаена лъжичка олио на всяка пица. Пече в загрята фурна на 240 градуса за 15-20 минути.
За соса всичко се разбърква и се слага сол на вкус.