Домашна кълцана наденица

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
634
23/11/2018
"Традицията повелява домашната кълцана наденица да се поднася с домашно отлежало червено вино, да си знаете "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 007
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг шарено от плешка
  • сол - 20 г
  • чубрица - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • праз - 3 стръка
  • люти чушки - 2 бр.
  • свински черва - тънки, за пълнене
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

В подходящ съд се нарязват на дребно парчета месо и с черния пипер, солта, чубрицата и сухата люта чушка се разбъркват добре.

Празът се нарязва на ситно и той също се прибавя към сместа за наденицата.

Тънките свински черва се почистват и се пълнят с местната плънка и хладка вода. Завързват се здраво през 10-15 см всяка наденица.

Кълцаните наденици се съхраняват във фризер и при нужда се пекат на скара или оребрен тиган.

Барбекю сет от 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Барбекю сет от 4 прибора в калъф
22.99 лв.
Виж ››

Страхотен барбекю сет от 4 части, който всеки уважаващ себе си повелител на скарата трябва да има. Всички пособия за приготвянето на месо и зеленчуци са събрани на едно място в комплекта за барбекю, който търпеливо очаква своя нов притежател.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар