Домашна кълцана наденица

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Домашна кълцана наденица5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Традицията повелява домашната кълцана наденица да се поднася с домашно отлежало червено вино, да си знаете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг шарено от плешка
  • сол - 20 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • праз - 3 стръка
  • люти чушки - 2 бр.
  • свински черва - тънки, за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се нарязват на дребно парчета месо и с черния пипер, солта, чубрицата и сухата люта чушка се разбъркват добре.

Празът се нарязва на ситно и той също се прибавя към сместа за наденицата.

Тънките свински черва се почистват и се пълнят с местната плънка и хладка вода. Завързват се здраво през 10-15 см всяка наденица.

Кълцаните наденици се съхраняват във фризер и при нужда се пекат на скара или оребрен тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: