Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, прибавя се червеното вино, после захарта. Разбърква се до разтопяване на захарта с дървена лъжица или тел за разбиване.
Добавят се накълцани орехи, олиото, конфитюрът и разтворената сода с кисело мляко. Прибавя се постепенно брашното и ванилиите.
По желание може да се сложи 1 ч.л. какао на прах. Разбърква се добре, за да няма бучки брашно.
Сместа се изсипва в тава, намазнена и набрашнена /или с хартия за печене/.
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета.
По желание бабиния кекс с червено вино се поръсва с пудра захар.
Коментари