Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Норвежки сладкиш с моркови и топено сирене

Норвежки сладкиш с моркови и топено сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Норвежки сладкиш с моркови и топено сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Грабвайте морковите и идвайте, днес ще правим сладкиш, точно така - сочен сладкиш с моркови"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 150 мл. или масло
  • моркови - 600 г
  • ГЛАЗУРА
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • топено сирене - 400 г натурално
  • ОЩЕ
  • орехи - смлени
  • крокан - или др., за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото. Постепенно се добавят брашното, бакпулверът, содата, ванилиите, канелата. Разбърква се добре и се оставя настрана за 30 минути.

После към сместа се прибавят настъргани на едро ренде моркови. Пече се на 180 градуса предварително загрята фурна за 55-60 минути в 24 см кръгла форма.

Продуктите за глазурата се разбиват добре с миксер.

След като блатът изстине, се разрязва на две, намазва се по средата, после отгоре и отстрани.

Може да се поръси със смлени орехи или крокан.

Морковеният сладкиш се съхранява в хладилник под капак, за да не съхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: