Яйца с чушки и шарлан

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3721381
24/11/2018
"А знаете ли, че най-вкусни стават, когато и чушките, и яйцата са домашни "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг червени
  • яйца - 4 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л.(равна)
  • шарлан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или дълбок тиган с капак задушаваме чушките до омекване с шарлана. В отделна купичка разбъркваме яйцата с вилица и ги прибавяме със спираловидно движение към чушките.

Смесваме ги хубаво с дървена бъркалка и няма вероятност да залепне, тъй като чушките си пускат много сок, а и постоянно разбъркваме и търкаме дъното на съда.

Подправяме със солта. Готови са, когато яйцата придобият стегната форма.

Червените чушки са много ароматни и яйцата се оцветяват и попиват сладкия вкус на зеленчуците. На този миш маш много отива хляб!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар