Пълнозърнести тарали с шоколад

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
578
15
21
1
24/11/2018
"Затворете очи и не мислете за нищо друго освен да тези пълнозърнести тарали с шоколад "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ЗА КРЪГЧЕТАТА
  • брашно - 500 г (пълнозърнесто)
  • яйца - 2 бр. (размер М)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. (фина, хималайска)
  • шарлан - 2 с.л.
  • ЗА ШОКОЛАДА
  • черен шоколад - 1 бр. цял
  • кафява захар - 1 ч.л. тръстикова
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в голяма купа пълнозърнестото брашно, яйцата, хималайската фина сол и шарлана. Към тях добавяме и хлебната сода, която след това активираме с ябълковия оцет. Постепенно наливаме малко водичка (по възможност хладка).

Замесваме едно хубаво тесто. Месим продължително мекото тесто с цел да стане още по-пухкаво.

След това разточваме дебели кръгли лентички. Съединяваме двата края в кръгче, като оставяме да има дупка по средата (ако е прекалено малка, ще се слее при печенето).

Подреждаме ги в предварително намазнена тава, намазваме ги с шарлан и ги оставяме да се пекат на 200 градуса за около 10-15 минути до лек златист отенък. Колкото по-малко ги печем, стават по меки, а ако ги печем повече - стават по-хрупкави.

Докато таралите са във фурната, начупваме един цял черен шоколад в съд и го разтапяме на водна баня, разбърквайки, докато се сгъсти.

На вече готовите кръгчета потапяме леко горната им част в разтопения шоколад. Поръсваме ги нежно със сусам. Оставяме ги на хладно, за да се стегне течният шоколад.

Пухкави и хрупкави мини пълнозърнести гевречета! Отлични за гости и специални дни!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар