Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Солени Гевречета Тарали

Солени Гевречета Тарали

Солени Гевречета Тарали
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Насам, народе, насам - вкусни солени гевречата за всички даваме"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
  • подправки - по желание
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 4 ч.л.
  • топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една дълбока купа сипваме пълнозърнестото брашно, подправките, хималайската фина сол и шарлана.

В отделен съд активираме содата с ябълковия оцет и ги прибавяме към другите продукти. Смесваме всичко заедно и бавно и постепенно наливаме топлата водичка, докато се получи едно пухкаво тесто.

Месим го продължително и за да стане още по-еластично.

Разточваме средно дебелички кръгли фитили с дължина около 5 см.

Съединяваме двете им крайчета и леко притискаме, за да се слепят и да не се разделят при печенето.

И така цялото тесто го правим на малки кръгли тумбести тарали.

Подреждаме ги в предварително намазнена тавичка на леко отстояние и ги намазваме и тях с шарлан.

Печем ги 10-15 минути.

Невероятни домашно приготвени тарали!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: