Начин на приготвяне
В една дълбока купа сипваме пълнозърнестото брашно, подправките, хималайската фина сол и шарлана.
В отделен съд активираме содата с ябълковия оцет и ги прибавяме към другите продукти. Смесваме всичко заедно и бавно и постепенно наливаме топлата водичка, докато се получи едно пухкаво тесто.
Месим го продължително и за да стане още по-еластично.
Разточваме средно дебелички кръгли фитили с дължина около 5 см.
Съединяваме двете им крайчета и леко притискаме, за да се слепят и да не се разделят при печенето.
И така цялото тесто го правим на малки кръгли тумбести тарали.
Подреждаме ги в предварително намазнена тавичка на леко отстояние и ги намазваме и тях с шарлан.
Печем ги 10-15 минути.
Невероятни домашно приготвени тарали!
Чудно Вкусно!