Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Домашни Пълнозърнести Тарали

Домашни Пълнозърнести Тарали

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Домашни Пълнозърнести Тарали
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно и здравословно - опитайте нашите домашни пълнозърнести тарали."

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г (от лимец, пшенично, ръж или смесено)
  • бяло брашно - 50 г + за поръсване на плота
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 80 мл
  • сол - 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • босилек - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркайте тесто от всички изброени продукти.

Доомесете на набрашнен плот докато получите гладко тесто и го оставете да почине 10 минутки.

Късайте топченца малко по-малки от орех и с длани оформяйте фитили, после съединявайте краищата им във форма на геврече.

Малките гевречета пускайте в подсoлена вряща вода по 7-8, не всичките наведнъж.

Щом изплуват на повърхността изваждайте върху чиста кърпа.

Подредете попарените тарали в тавичка покрита с хартия за печене. От това количество продукти ще получите 1 тава от стандартните на фурната.

Печете на 180 градуса за 30 минутки или до желан от вас загар.

Здравословни и хрупкави, тези тарали са подходящи за вегани и хора, желаещи да се грижат за своята линия.

Препоръчвам да използвате хубав ароматен зехтин, тъй като това много се отразява на вкуса на това хрупкаво удоволствие от италиански произход.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, тараллите ми се получиха много красиви, но твърди и вътре изглеждаха леко недопечени, въпреки че са били 40 мин. във фурната на 180-190 градуса. Къде може да е проблема? В някои италиански сайтове четох, че трябва да се оставят да съхнат 4-5 часа преди да се изпекат или дори цяла нощ . Ама кой има толкова време да чака?!
09.02.2025 09:49
1
Покажи всички подкоментари