Мариновани пилешки дробчета с винен сос

Мария СимоваМария СимоваГуру116558109414
24/11/2018
"Може да се опитате да ги поднесете в чинийки, но да знаете, че направо с тавата е най-вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и прецедете дробчетата от водата много добре, поставете ги в купа.

Посолете и поръсете с черен пипер и кимион на вкус. Нарежете и добавете лука, налейте олиото, оцета и виното, разбъркайте и оставете така за 1 час да се мариноват.

В тиган с капак запържете нарязаните чесън и чушка на ивици за кратко и добавете цялото съдържание от купата с дробчетата. Затворете с капака и оставете да къкрят на бавен огън, докато сосът им изври.

Добавете брашното, червен пипер и чубрица на вкус, запържете за около 5 минути и премахнете от огъня тигана.

При сервиране поръсете с пресен магданоз и лимонов сок на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар