Тутманик с кисело мляко и сода за закуска

Мария СимоваМария СимоваНовак74108214
24/11/2018
"Такава закуска никой не отказва, дори онези, които обичат да си поспиват до късно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 219
  • Преглеждания за месеца13243
  • Преглеждания за седмицата3126
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново.

Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто.

Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути за да починат от месенето.

След това в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио.

Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети Хаджипеткова
Е правих го и няма да повторя. На външен вид е супер, докато е топъл е хубав, но после става като подметка.
1
1