Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Леко пикантна и много вкусна гъбена яхния

Леко пикантна и много вкусна гъбена яхния

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Леко пикантна и много вкусна гъбена яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави големи
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр. малък
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • червен пипер - ¼ ч.л. лют
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре гъбите и ги нарежете на филийки. Нарежете лука и чушката на ситно, а моркова настържете на ситно ренде.

Загрейте олиото и запържете лука за 2 минути, прибавете чушката, моркова и гъбите и пържите до омекване за около 7 минути, от време на време разбърквайте.

Добавете доматеното пюре и двата вида червен пипер, разбъркайте и залейте ястието с вода. Посолете на вкус и прибавете розмарина, мащерката и черния пипер по 1 щипка, не повече.

Оставете яхнията да къкри на бавен огън, като от време на време разбърквате до омекване на гъбите.

Размийте брашното с малко вода и го прибавете, 3 минути след като заври, свалете ястието от котлона.

Преди сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: