Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе, махнете му ципите и го нарежете на не много големи парчета. Сложете го в купа.
Добавете розмарин, червен пипер, сол, черен пипер, чубрица, олио и разбъркайте хубаво.
Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника.
Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много дребни парчета.
Лука обелете и нарежете на полумесеци. Чесъна обелете и нарежете на филийки.
В дълбок тиган или тенджера разтопете маслото и сложете чесъна.
Гответе за няколко минути, докато си пусне аромата. След това добавете лука и чушките.
Оставете хубаво да се задушат. Извадете месото от хладилника и го добавете към останалите съставки. Оставете да се задуши за кратко.
След това добавете микса замразени зеленчуци. Разбъркайте хубаво, добавете подправките, лютеницата, малко вода и оставете да къкри на тих огън.
През това време настържете домата и го добавете към останалите продукти в селската яхния. Гответе до пълна готовност на яхнията с пиле.
След като е готово, поднесете и се насладете на вкусна пилешка яхния с много зеленчуци. Добър апетит!