Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тиквен сладкиш с орехи и канела

Тиквен сладкиш с орехи и канела

Тиквен сладкиш с орехи и канела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Възползвайте се от вкусната тиква и пригответе този разкошен сладкиш"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г пюре
  • брашно - 250 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • индийско орехче - щипка
  • джинджифил - щипка на прах
  • канела - 1 к.л. с връх
  • за глазурата
  • крема сирене - 120 г
  • краве масло - 40 г меко
  • маскарпоне - 100 г
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата и разбийте със захарта до пухкав крем с помощта на миксер.

Добавете пюрето от тиква (без да спирате да бъркате) и олиото.

Изчакайте да се смесят добре и добавете всички сухи съставки.

Изсипете готовата смес в тавичка, застлана с хартия за печене.

Печете тиквения сладкиш в загрята фурна на 180 °C до готовност. Извадете и охладете.

В купа сложете крема сиренето, кравето масло и маскарпонето. Разбийте с миксер до еднородна смес. Добавете пудрата захар като продължавате да бъркате.

Намажете сладкиша с глазурата. Нарежете на квадрати.

Поставете по парче орех върху всяко и сервирайте веднага тиквен сладкиш с орехи и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: