Леща с бял сос

Леща с бял сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 300 г сварена
  • лук - ½ глава
  • масло - 75 г краве
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • чубрица - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • захар - на вкус, по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото, в което сте добавили чубрицата, мащерката и черния пипер, да се вари.

Когато заври, прибавете почистения, измит и нарязан на ситно лук.

След 5 минути отстранете съда от огъня и го похлупете с капак.

Запържете брашното с половината масло и сипете при него охладеното и прецедено мляко при непрекъснато бъркане.

Към готовия бешамелов сос прибавете лещата, солта и захарта и оставете ястието да ври около десетина минути.

При сервиране в горещата леща сложете останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: