Пълнен заек по домашному

24/11/2018
"Дайте го този заек насам да видите как се прави сочен пълнен заек по домашному "
Приготвяне15 мин.
Готвене110 мин.
Общо125 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 561
  • Преглеждания за месеца954
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. с дреболиите
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • гъби - 100 г
  • гъши гърди - 50 - 100 г пушени
  • зелен лук - 3 стръка
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 100 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме заека със соевия сос и поръсваме със солта и червения пипер.

Оставяме да престои в маринатата около 1 - 1 1/2 часа.

Нарязваме дреболиите от заека на малки кубчета и пържим в мазнината.

Праза и лука нарязваме на колелца, гъбите – на филийки, гъшите гърди – на ивички, и заедно ги прибавяме към запържените дреболии. Задушаваме така за около 5 минути.

Когато измине времето, сипваме ориза и наливаме виното.

Овкусяваме с подправките и оставяме на котлона, докато оризът поеме течността.

Пълним с плънката, зашиваме и поставяме в тава с малко вода.

Покриваме с алуминиево фолио и печем в силна фурна.

Пълнения заек печем за около не повече от 90 минути.

След това махаме фолиото и запичаме, докато се зачерви.

Рецептата за пълнен заек по домашному е от Бон Апети

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар