Веган тиквени трюфели

25/11/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене5 мин.
Общо40 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 430 г печена
  • кокосово брашно - 120 г
  • кокосово масло - 25 г (разтопено)
  • кокосова захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 3/4 ч.ч.
  • сол - щипка
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия
  • черен шоколад - 240 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате печената тиква в купа и намачквате добре с вилица.

Добавяте кокосовата захар заедно с кокосовото масло, меда, солта и подправките и разбърквате добре. Трябва да се получи течно оранжево тесто.

Изсипвате кокосовото брашно и бъркате, докато се поеме цялото.

Вече трябва да имате пухкаво и леко ронливо/късащо се тесто, което не лепне.

С ръце оформяте топчета с желаната големина и ги слагате в съд покрит с хартия за печене.

Сложете топчетата във фризера за около час.

Разтопете шоколада на водна баня.

Всяко топче овалвате хубаво в шоколад с помощта на 2 вилици и слагате върху хартия за печене.

Съхранявайте бонбоните в хладилник или фризер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар