Месеница на конци с яйца и сирене за Задушница

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1154
15
23/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 812
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затоплените прясно мляко и вода. В голяма купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. В него поставете разбитото яйце, киселото мляко и олиото. При непрекъснато бъркане към тях прибавете разтворената мая, замесете меко, нелепнещо тесто. Разделете тестото на 8 топки, намажете ги обилно с олио и ги завийте, оставете така за 30 минути на топло да увеличат обема си.

През това време смесете натрошеното сирене с яйцата и 1 белтък. Намажете голяма тава с олио. Намажете плота с олио, и една по една топките разтворете на тънки правоъгълни кори, намажете всяка една с 1-2 с.л. олио и част от плънката.

Навийте ги една по една на руло, усуквайте и разтегляйте встрани всяко руло и ги навийте на охлюв едно по едно, подредете ги в тавата на 1 пръст разстояние едно от друго.

Така оформените охлювчета, намажете първо с олио а после и с разбития жълтък. Оставете тавата на топло за около 30 минути, след което я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до златисто кафяв цвят за около 45 минути.

Извадете тавата, напръскайте месеницата със студена вода и завийте за 15 минути. Разделяте охлювчетата на порции.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар