Начин на приготвяне
Затоплете млякото, колкото да ви трае пръстът (аз използвах овче мляко, но може и краве).
Сипете около 100 мл в купичка, добавете захарта, разбъркайте и прибавете сухата мая.
Отгоре поръсете със брашно и оставете да се активира.
Разбийте яйцата с киселото мляко (овче или краве) и останалото прясно мляко, добавете олиото и сипете при пресятото брашно с маята и солта.
Замесете хубаво гладко тесто, оставете да втаса, след което разделете на 3 еднакви части и една малка топчица за центъра.
Разточете 3 обли кори, намажете със масло без последната и нарежете на 8 триъгълника.
Всеки навийте на кифличка и поставете в тава, подредете всички като цвете и сложете облата топка тесто за център.
Оставете погачата да втаса, след което намажете със масло, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 °C за около 35 минути.
Погачата на Конци е готова.
Коментари