Начин на приготвяне
Запържваме ситно нарязания лук на програма Fry (включена на 10 минути 160°), после добавяме каймата, поръсваме със сол, черен и червен пипер и чубрица.
След което добавяме нарязаните на кубчета картофи и една чашка студена вода (чашката на кукъра). Разбъркваме и изключваме програмата.
После настройваме кукъра на програма BAKE за 30 минути. Ако е нужно, може да добавите още една чашка вода.
През това време може да си направите заливката за мусаката. Аз изпекох заливката със започващия капак на халогенната си фурна за 20 минути на 250°C. Но ако нямате такъв запичащ капак, може мусаката да се допече и във фурна.
Добър апетит!
Коментари
Приготих мусаката в кукъра и след това прехвърлих в тавичка и я запекох заедно със заливката в обикновена фурна. Получава се добре!