Печени круши с пълнеж от ядки и сушени плодове

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
855
259
1160
1
24/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подканям ви да загреем есенният ден с носещите се от кухнята вълшебни аромати на този простичък, но много лек и вкусен десерт.

Подбираме шест еднакви и здрави плодове. Разрязваме крушите на две части. С лъжичка отнемаме само семенната част. Не отстраняваме дръжките и не белим плодовете.

Поставяме ги в тавичка за печене, постлана с хартия, предварително намазана с малко масло.

Суровите ядки сме накиснали от вечерта. Измиваме ги добре и ги отцеждаме от водата. Обелваме обвивката на бадемите.

Нарязваме ореховите, лешниковите и бадемовите ядки на едро. Стафидите ги накисваме за 30 минути в брендито.

Обезкостяваме фурмите и ги нарязваме на малки парченца.

Смесваме сушените плодове и ядките в купа. Поръсваме ги с канела и 4 с.л. от меда.

Поставяме по лъжица от приготвената ароматна плънка във всяка круша.

Печем в предварително загрята на 160°C фурна за 20 минути.

През това време овкусяваме заквасената сметана. Ароматизираме я с ванилията и 1-2 с.л. от соса при запичането на плодовете.

Поднасяме десерта охладен, гарниран с лъжица сметана.

Поръсваме печените круши с малко канела и лъжица мед.

Това сладко ухание можете да замените и с други плодове - ябълки и дюли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар