Начин на приготвяне
Дървени къщички, зелено планинско пасище и много цветни ливади. Точно на това приказно място под върховете на Матерхорн поднасят това традиционно картофено ястие.
Сварените картофи се обелват и се оставят да изстинат.
Настъргваме ги на едро ренде. Почистения праз нарязваме на ситно.
Яйцата разбиваме с настъргания кашкавал, индийското орехче и лютия пипер.
Шарената сланина нарязваме на малки кубчета, които запържваме в загрял тиган на умерена температура. Добавяме праза и го сотираме, докато омекне. Овкусяваме със сол и добавяме настърганите картофи.
След като картофите се запържат около 10 минути, прибавяме сметаната и яйчената смес. Разпределяме я равномерно и намаляваме температурата на готвене. Разклащаме няколко пъти внимателно тигана, за да отделим плънката от дъното. Отгоре подреждаме пикатния салам.
След като рьощито е изпечено от едната страна, го обръщаме внимателно с помощта на по-голяма чиния.
Приплъзваме го отново в тигана, като внимаваме да не го разкъсаме. Запичаме за кратко и от другата страна.
Сервираме ястието със салата според сезона.
Признавам, че в рецептата прибавих малко чоризо, което не е в състава на оригиналната, но пък обогатих вкусовете на запеченото ястие.