Шоколадова торта със сметана и горски плодове

23/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 9 бр.
  • захар - 3 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захарен сироп
  • заквасена сметана - 800 г
  • сметана - 300 мл сладкарска
  • горски плодове - замразени
  • бонбони - лешникови шоколадови топчета
  • шоколадови пръчици
  • шоколадови фигурки - рози
  • пудра захар - 2 с.л.
  • шоколад - 300 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на три от яйцата. Прибавете 1 ч.ч. захар към белтъците и ги разбийте на гъст сняг с помощта на миксер.

Разбийте и белтъците на пяна и внимателно ги прибавете към жълтъците, като продължите да разбивате. На порции прибавете брашното и разбъркайте до поемането му. Излейте сместа в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете блата в загрята фурна до готовност. Постъпете така, до изпичането на още два блата. След като блатовете се охладят, полейте и сиропирайте с топъл сироп.

Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар, постепенно прибавяйте заквасената сметана.
С готовия крем слепете блатовете, като между тях поръсите горски плодове. Оформете тортата.

Разтопете шоколада на водна баня. Полейте тортата от всички страни.

Поръсете с шоколадови пръчици, гарнирайте с шоколадови рози и лешникови шоколадови бонбони (топчета).

Оставете шоколадовата торта на хладно, за да се стегне за 4-5 часа, след което нарежете и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар