Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Панаирджийска туршия

Панаирджийска туршия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Панаирджийска туршия
Снимка: Зори
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • червени чушки - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зрънца
  • целина - 2 - 3 стръка листа
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • оцет - 1/2 л
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма време да я чакаме да стане, затова избираме Панаирджийската туршия - прави се лесно и веднага е готова за ядене.

В дълбока тенджера се слага водата, солта, захарта и оцетът, дафиновите листа, черният пипер и маринатата се кипва на котлона.

Почистеният и измит карфиол се накъсва на розички, чушките се почистват от семената и се нарязват на едро.

Морковите се обелват и нарязват на дебели колелца.

Когато маринатата заври на котлона, към нея се добавят зеленчуците и целите листа от целина. Оставя се да се вари 5 минути и туршията се сваля от котлона.

Щом се охлади, туршията е готова за консумация!

Панаирджийската туршия може да се съхранява до месец в хладилник.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: