Задушен в масло грах

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
24/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 768
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грах - 400 г (пресен или замразен)
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л
  • шалот - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мента - 4 с.л, ситно нарязана
  • черен пипер
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с похлупак се загрява маслото с олиото. В него се запържва до прозрачност наситнения шалот и се добавя грахът.

Запържва се за кратко, добавят се наситнените скилидки чесън и малко вода.

Захлупва се с капака, като от време на време се отваря и се разбърква и се добавя по малко вода, ако е необходимо.

След около 15 минути се добавя наситнените листа мента, сол и черен пипер.

Разбърква се и се поднася в затоплена чиния с лъжичка масло и стрък мента.

Грахът с масло може да се поднесе и като гарнитура към ястия с месо, както и като топла салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар