Пандишпанов ябълков сладкиш

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711206472
24/11/2018
"Почерпете гостите с пандишпанов ябълков сладкиш и да не забравите да им кажете откъде да вземат рецептата за него "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 101
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 12 бр.
  • захар - 600 г
  • брашно - 630 г
  • бакпулвер - 3 бр.
  • ванилия - 3 бр.
  • олио - 200 мл
  • ябълки - 1 кг
  • масло - 100 г / за намазване на тавата/
  • пудра захар - 100 г за поръсване
  • захар - 100 г за овалване на ябълките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, разполовете ги на две, изчистете ги от семките и ги нарежете на много тънки полумесеци. Желателно е да им капнете няколко капки лимон, защото, докато се разбива сместа за блата, ще почернеят.

В купата на кухненски робот чукнете яйцата, добавете захарта и пуснете на максимална скорост. Разбивайте, докато яйцата побелеят и удвоят обема си. След това постепенно добавете олиото и ванилиите.

Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте добре и добавяйте на части към сместа, като роботът трябва да работи на средни до леки обороти. Изсипете и останалото брашно и бъркайте, докато всичко се смеси добре.

Намаслете тавичката, в която ще печете сладкиша, хубаво и в нея изсипете сместа за блата. Подредете парченцата ябълки, които сте оваляли в захарта, плътно едно до друго по цялата дължина на тавата.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете ябълковия сладкиш първо за 20 минути, а след това, ако е нужно, още толкова - проверявайте с дървено шишче.

Аз пекох моя пандишпан около 45 мин.

Готовия сладкиш оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар