Картофени кюфтенца с бекон и кашкавал

24/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 5 бр.
  • бекон - 4 ленти
  • кашкавал - 50 г настърган
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и варим в подсолена вода до готовност. Отцеждат се и оставяме да се охладят.

Сварените картофи се намачкват с вилица и добавяме яйцето, сол на вкус, щипка черен пипер, кубчета бекон и настърган кашкавал.

Разбърква се и прибавяме галета, нарязан пресен магданоз и главичка лук.

Омесва се кайма и оформяме кръгли топчета, леко сплескани.

Овалват се в царевично брашно и пържим картофените кюфтета в загрято олио до златисто.

Сервираме със салатка.

Добър апетит.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар