Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с картофи и ориз

Пилешка яхния с картофи и ориз

Пилешка яхния с картофи и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Стоплете се и вие в тези студени дни с една вкусна пилешка яхнийка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • ориз - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • грах - 120 г консерва
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • шафран - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на малки парчета. Запържете го в тенджера до златисто. Извадете и заделете.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно. Запържете го в същата мазнина. Върнете месото вътре.

Добавете виното. Изчакайте да изври алкохолът, налейте вода и сложете подправките.

Сварете месото почти до готовност.

Малко преди да е готова пилешката яхния, добавете ориза и картофите.

Варете манджата още 10-15 минути.

Изключете и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добре представена рецепта-за тези които разбират,ще се ориентират лесно..
15.07.2023 14:42
Христо Славейков
Христо Славейков
Абе хубава яхния стана, ама много набързо и нескопосано написана рецепта!!!...Кога се слага граха, колко време се вари пилето и откъде да знаем кога ще е станала яхнията, че да добавяме картофите и после да варим още 15 минути!?! Пълен Абсурд!
03.03.2022 21:20