Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния със зелен боб и картофи

Пилешка яхния със зелен боб и картофи

Пилешка яхния със зелен боб и картофи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Есента е чудесен сезон за приготвянето на такъв тип пилешки яхнийки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 400 грама
  • зелен боб - 500 грама
  • картофи - 4 - 5 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете картофите на кубчета, моркова на кръгчета, лука наситнете, а зеления фасул оставете на по-големи парчета.

Сварете и обезкостете пилешките бутчета, накъсайте месото.

Сипете олио в тендера и го загрейте. Запържете зеленчуците - картофи, боб, морков и лук.

Налейте млалко вода и задушавайте до изпаряването на течността. Сипетете доматеното пюре и червения пипер. Разбъркайте и налейте топла вода, стигаща до нивото на зеленчуците.

Прибавете пилешкото и гответе яхнията до готовност. Овкусете с още сол и черен пипер.

Пилешката яхния със зелен боб и картофи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: