Начин на приготвяне
Измивате пилешките кълки и ги поставяте в тенджера от 4.5 л, като наливате вода до 4 литра, прибавяте 2 супени лъжици сол, разбърквате и оставяте да ври 30 минути.
След това проверявате дали са се сварили. След това слагате предварително нарязания лук, настъргания морков на ренде и обеления домат на кубчета.
Прибавяте 1 чаена чаша предварително измит ориз, 100 мл. олио и 1 супена лъжица червен пипер.
Разбърквате добре, за да не залепне оризът за дъното на тенджерата, като варите на слаб огън.
Опитвате дали всичко се е сварило след 10-15 минути, като постоянно разбърквате.
Черен пипер и сол добавяте по собствена преценка във всяка купичка.
Приятно хапване!